CARBON CLEANING

CARBON CLEANING VERBETERT MOTORPRESTATIES EN BRANDSTOFEFFICIËNTIE DOOR KOOLSTOFAFZETTINGEN TE VERWIJDEREN IN DE MOTOR.

Home » Onderhoud & Reparatie » Carbon Cleaning

Carbon Cleaning

Carbon cleaning is een proces dat wordt gebruikt om koolstofafzettingen te verwijderen van de interne verbrandingsmotoronderdelen, met name de inlaatkleppen.

Het verbetert de prestaties van de motor, brandstofefficiëntie en vermindert emissies door opgebouwde koolstofresten te verwijderen.

De voordelen van Carbon Cleaning:

  •  Verbeterde motorprestaties
  •  Toename van brandstofefficiëntie
  •  Verlengde levensduur van onderdelen
  •  Minder emissies
  •  Stabieler stationair draaien
  •  Geschikt voor alle personen- en bedrijfswagens

Tarieven

79,99

Carbon Cleaning Garage Plus

CARBON CLEANING

Aansluiten op inlaattraject

Carbon Clean behandeling

Auto rijklaar maken

Eind inspectie

* Behandeling duurt 30-60min

* Klaar terwijl je wacht

Voor meer info bel of mail ons.

Waarom Carbon Cleaning

Vervuiling door koolstofaanslag kan leiden tot een ongunstige verbranding, wat op zijn beurt nadelige gevolgen heeft voor de prestaties van uw motor. Dit kan resulteren in een verhoogd brandstofverbruik, een verhoogd risico op storingen en een toename van schadelijke uitstoot, zoals roetdeeltjes bij een dieselmotor. De ophoping van vervuiling is met name problematisch bij direct ingespoten motoren, omdat veel motoronderdelen niet worden gereinigd vanwege de directe injectie van brandstof in de verbrandingskamer.

Bovendien dragen verschillende systemen, zoals de EGR-klep, bij aan het probleem doordat verbrande (vervuilde) uitlaatgassen opnieuw de motor binnenkomen. Dit resulteert in verdere vervuiling van zowel het inlaat- als uitlaattraject, inclusief het roetfilter en de katalysator.

Carbon Cleaning kan in veel gevallen helpen om specifieke storingen te verhelpen en ervoor te zorgen dat uw motor weer optimaal presteert, zoals hij dat deed toen hij de fabriek verliet.

Hoe werkt Carbon Cleaning

Het Carbon Cleaning station sluiten we aan door middel van een slang in te brengen bij de luchtinlaat van de motor. Uit deze slang komt een pulserende stroom van waterstof die je motor via het inlaatspruitstuk reinigt. De behandeling richt zich op het schoonmaken van belangrijke onderdelen, waaronder het inlaatspruitstuk, de kleppen, de verbrandingskamer, de turbo, de katalysator en/of het roetfilter.

De behandeling duurt ongeveer 30-60 minuten, waarbij de motor stationair draait. Gedurende dit proces wordt het toerental van de motor enkele keren verhoogd. Dit wordt onder andere gedaan om de EGR-kleppen in beweging te zetten en om de luchtstroom daar te bevorderen. Tevens helpt dit om de eerste aanslag al te verwijderen.

Wilt u een afspraak inplannen?