AUTOMAAT SPOELEN

AUTOMAAT-BAK ONDERHOUD NODIG OF PROBLEMEN? LAAT JE AUTOMAATBAK SPOELEN EN VERBETER DIRECT PRESTATIES

Home » Onderhoud & Reparatie » Automaat spoelen

Automaat spoelen + flushen

Het Flushen of Spoelen van jouw automaatbak is een methode om klachten aan de automatische versnellingsbak te voorkomen (automaat onderhoud) of zelfs te verhelpen.

Slecht schakelgedrag, bonken, slippen of het schommelen van het toerental zijn bekende problemen waarbij een vakkundige methode van automaat spoelen uitkomst biedt!

Het spoelen, flushen van de automaatbak wordt elke 100.000 km door ons geadviseerd . Officieel zijn de smeringsmiddelen in de automaatbak ‘levenslang’, de praktijk blijkt anders…

De voordelen van automaat spoelen bij Garage Plus:

     •  Hoogste (A) kwaliteit olie met juiste OE specificaties
     •  Kroon-oil Powerflush machine
     •  Eerlijk advies met heldere prijs afspraken

Automaat spoelen Garage Plus

Tarieven

€ 275

AUTOMAAT SPOELEN

Diagnose

Reinigen

Vervangen filter

Flushen

Eind contole

Voor meer info / prijs bel of mail ons.

Kroon-Oil PowerFlush methode

Om jou als klant een full-service te bieden voor jouw automatiche versnellingsbak, biedt Garage Plus een hoogwaardige manier van automaat spoelen. Middels de Kroon-Oil PowerFlush methode wordt de gehele automaatbak gespoeld, gereinigd en voorzien van verse vloeistoffen.

Middels deze methode kunnen we een reinigend additief toevoegen aan de olie om het schakelbrein en alles eromheen grondig te reinigen. Hierna wordt de oude olie via de powerflush machine afgepompt, het automaat filter wordt vervangen waarna de automaat gespoeld wordt. De powerflush machine spoelt de automaat door de resterende olie af te pompen en gelijktijdig nieuwe olie toe te voegen.

Stappenplan automaat spoelen

STAP 1: CONDITIE AUTOMAAT VASTSTELLEN

Eerst maken we een proefrit om de werking van de automaat te beoordelen en lezen we eventueel aanwezige foutcodes uit.

STAP 2: REINIGEN

De Kroon-Oil Powerflusch Machine sluiten we aan op de automaat van je auto. Gedurende 10 minuten spoelen we de automaat met een speciaal reinigingsmiddel. Hierbij worden alle versnellingen van de automaat doorlopen terwijl de motor draait.

STAP 3: FILTER VERVANGEN

Oude filters worden door nieuwe OEM filters vervangen.

STAP 4: FLUSHEN VAN DE AUTOMATISCHE VERSNELLING

De automaatbak wordt gespoeld met 15L verse OE gespecificeerde olie. Hierdoor wordt de oude olie samen met het reinigende additief weer afgevoerd en vervangen door verse olie met draaiende motor.

Het voordeel van deze methode is dat ook de koppelomvormer goed ververst wordt. Aan het eind blijft de juiste hoeveelheid olie in de automaatbak over.

STAP 5: EIND CONTROLE

Als laatste maken we een proefrit. In geval van klachten die met een spoeling verholpen kunnen worden, checken we of het spoelen het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Wilt u een afspraak inplannen?