Garage Plus Eindhoven

Heeft uw auto last van een roetfilterstoring? Dit kan zich uiten in een knipperend gloeilampje, een brandend DPF-lampje of een `partikelfilter` melding. Verwijderen is veel goedkoper dan repareren en de auto wordt er ook nog eens zuiniger van.

 

Een roetfilter heeft een bepaalde levensduur, tegen het einde van de levensduur raakt het filter vol en dient vervangen te worden. Dit is erg kostbaar: een origineel roetfilter kost voor een gemiddelde auto ruim over de 1000,- euro.

 

Als alternatief voor het vervangen van het roetfilter door een nieuw exemplaar is het mogelijk om het roetfilter te verwijderen. Hiervoor zijn twee ingrepen nodig:

 

1. Weghalen van het roetfilter: het filter dient fysiek leeggehaald te worden of vervangen te worden door een open uitlaat

2. Aanpassen van de motorsoftware: om storingen en regeneraties van het roetfilter te voorkomen

> ROETFILTER WEGPROGRAMMEREN / VERWIJDEREN

De EGR-klep zorgt bij diesel-motoren voor ongewenste vervuiling van de motor. Met deze software-update wordt de EGR-klep buiten werking gezet en voorkomt dit problemen.

 

Vanaf ongeveer bouwjaar 2003 heeft het mechanisch afsluiten van het EGR-systeem een motormanagementlampje tot gevolg. Ook kan de EGR-klep zorgen voor vervuiling, slecht lopen, inhouden en een hoog verbruik.

 

Vanwege een nieuwere milieuclassificatie (euro4) hebben nieuwe diesel motoren vanaf modeljaar 2003/2004 nu ook een motormanagementlampje, hierbij worden meer milieugerelateerde systemen gecontroleerd door het motormanagement. De EGR-klep is hier een van.

 

Garage Plus past via een software-aanpassing de aansturing van de EGR-klep aan waardoor deze altijd dicht blijft staan en geen storing meer geeft, ook niet na mechanisch afsluiten.

> EGR-KLEP WEGPROGRAMMEREN / VERWIJDEREN

De meest gekozen manier van tuning is de stage1 chiptuning, waarbij de bestaande motorsoftware wordt aangepast zodanig dat de motor meer vermogen gaat leveren.

 

Chiptuning is het herprogrammeren van de computer welke de motor aanstuurt. De fabriekswaardes van deze computer zijn ingesteld op lage emissies en slechte omstandigheden elders in de wereld. Garage Plus gebruikt deze marge om de motor meer trekkracht, vermogen en souplesse te geven. Het afstellen van de motor is zeer specialistisch en vereist veel kennis van de techniek onder de motorkap.

 

Na chiptuning heeft uw motor gemiddeld 25% meer koppel en motorvermogen, ook wordt de motor een paar procenten zuiniger bij gelijkblijvende rijstijl. De resultaten zijn verschillend per merk en type auto en de motorisering.

> CHIPTUNING STAGE 1

NEEM CONTACT OP!